برای تنفس گیربکس صنعتی محیط باید عاری از هرگونه کثیفی، گرد و غبار و رطوبت باشد. برای تنفس مناسب جعبه دنده، اطمینان حاصل کنید که این شرایط به درستی اجرا میشوند.
گیربکسهای ترکیبی، از هر دو نمونه محور موازی و زاویهدار برخوردارند و امکان انتقال نیرو در چند جهت مختلف را فراهم میکنند. این گیربکسها معمولاً در سیستمهای پیچیده و ماشینآلات چندمنظوره مورد استفاده قرار میگیرند.
راندمان: عملکرد موثر پیکربندی کلی موتور و جعبه دنده به عوامل متعددی بستگی دارد.
در صنعت معدن ، از گیربکس های کاهش مضاعف در تجهیزاتی مانند سنگ شکن ها و نوار نقاله ها استفاده می شود ، جایی که گشتاور بالایی برای جابجایی مقادیر زیادی از مواد مورد نیاز است.
یکی از مزایای اصلی گیربکس های هالوشافت سهولت نصب و برداشتن آنها است. این آنها را برای استفاده در صنایعی مانند معدن، معدن و جابجایی مواد ایده آل می کند، جایی که باید زمان خرابی را به حداقل برساند.
گیربکس های صنعتی نقش مهمی در اطمینان از عملکرد روان ، کارآمد و قابل اطمینان ماشین آلات سنگین دارند. این دستگاه ها که در همه چیز از تجهیزات تولیدی گرفته تا سیستم های انرژی تجدیدپذیر استفاده می شوند، به انتقال نیرو و تغییر گشتاور برای رفع نیازهای خاص کاربردهای مختلف کمک می کنند.
گیربکسهای هلیکال از چرخ دندههای مارپیچی یا هلیکال برخوردارند که به دلیل زاویه خاصی که دارند، عملکرد نرمتر و بیصداتری نسبت به چرخ دندههای ساده ارائه میکنند. گیربکسهای هلیکال به طور اطلاعات بیشتر ویژه در سرعتهای بالا کاربرد دارند.
توضیح: این استاندارد شامل روشهای محاسبه و ارزیابی استحکام چرخدندههای استوانهای در گیربکسهای صنعتی است.
بخش اصلی گیربکس که به کاهش سرعت و افزایش گشتاور کمک میکند. انواع مختلفی از چرخدندهها وجود دارد، از جمله چرخدندههای ساده، مارپیچ، مخروطی، حلزونی و سیارهای.
گرمای بیش از حد باعث خرابی در جعبه دنده میشود. برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد، دمای گیربکس صنعتی باید به صورت دوره ای بررسی شود.
درواقع گیربکسهای محور موازی به طور معمول دارای چرخ دندههای ساده یا مارپیچ هستند که باعث کاهش نویز و ارتعاشات میشوند. این نوع گیربکسها در صنایعی مانند خطوط تولید و تجهیزات سنگین، کاربرد عمدهای دارند.
در صنایعی مانند فولاد، مس و سیمان که گیربکس علاوه بر حجم کم، باید تحمل فشار کاری بالایی داشته باشد، گیربکس کرانویل پینیون کاربرد دارد چون گیربکس حلزونی برای تحمل بارهای اضافی دچار محدودیت است و گیربکس هلیکال نیز حجم زیادی اشغال می کند و مناسب نیست. صنایع کاشی و سرامیک، صنایع غذایی و دارو سازی، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، جرثقیل و کوره، رستوران های گردان و شهربازی ها، صنایع بسته بندی، آب و فاضلاب و همچنین سنگ شکن معادن از جمله دیگر کاربردهای گیربکس کرانویل پینیون در صنعت به شمار می رود.
از مزیت های گیربکس سایکلو می توان علاوه بر تحمل بارهای شدید و شوک های ناگهانی، به طول عمر و راندمان کاری بالا، حجم کم و زمان روغن کاری مناسب اشاره کرد. از گیربکس های سایکلو در کانوایرها، صنایع غذایی و شکر، صنایع فولاد، آب و فاضلاب، صنایع بازیافت، صنایع کاغذ، میکسرها و مخلوط کننده ها و آسیاب های بال میل استفاده می شود.
نوع گیربکس: (حلزونی، کرمی، سیاره ای، مخروطی و …) هر نوع گیربکس مزایا و معایب خاص خود را دارد.